Bartleby, l`escrivent
Herman Melville

Drama

Bartleby, l`escrivent

Advertisement

Novela disponible en Catalán


Bartleby, l'escrivent és una de les narracions més originals i commovedores de la història de la literatura. Melville va escriure aquest relat a mitjan segle XIX, però no sembla pas que els anys hagin passat per damunt seu. Ens conta la història d'un ...

5€ Gratis por registrarte en Fintonic


Puedes comparlo a través de tiendas externas

Bartleby, l`escrivent - Herman Melville


Advertisement


Nombre: Bartleby, l`escrivent


Escrito por: Herman Melville

Traducido por: Miquel Desclot

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: Ficción

Género: Novela

Temas: Drama

Número de páginas: 86

Idioma del fichero: Catalán

Año de publicación: 1853

Contiene ilustracionesSINOPSIS:

Bartleby, l'escrivent és una de les narracions més originals i commovedores de la història de la literatura. Melville va escriure aquest relat a mitjan segle XIX, però no sembla pas que els anys hagin passat per damunt seu. Ens conta la història d'un peculiar copista que treballa en una oficina de Wall Street. Un dia, de cop i volta, deixa d'escriure emparant-se en la seva famosa fórmula: «Preferiria no fer-ho».
Ningú no sap d'on ve aquest escrivent, perquè prefereix no dir-ho, i té un futur ben incert perquè prefereix no fer res que alteri la seva situació. L'advocat, que és el narrador, no sap com actuar davant tal rebel·lia, però alhora se sent atret per aquella actitud tan misteriosa. La seva compassió envers l'escrivent, un empleat que no compleix cap de les seves ordres, fa d'aquest personatge un ésser tan estrany com el mateix Bartleby.
El llibre és il·lustrat per Javier Zabala, Premio Nacional de Ilustración 2005.
La traducció catalana és obra de MIQUEL DESCLOT, les traduccions del qual han estat distingides amb premis com el Josep M. de Sagarra (1985), el de la Generalitat de Catalunya (1988), el Nacional del Ministeri de Cultura (1988) i el de la Crítica de Serra d'Or (2000).

CITAS:
  • Preferiria no fer-ho (Preferiría no hacerlo)


Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas