Nosaltres els valencians
Joan Fuster

Ciencias sociales

Nosaltres els valencians

Advertisement

Ensayo disponible en Catalán


Nosaltres, els valencians respon a objectius explicitats des de les primeres pàgines, que són, entre d'altres, el de «conèixer-nos» (seguint, a més a més, el model de Notícia de Catalunya de Jaume Vicens i Vives) i el de respondre a la pregunta «què ...

5€ Gratis por registrarte en Fintonic


Puedes comparlo a través de tiendas externas

Nosaltres els valencians - Joan Fuster


Advertisement


Nombre: Nosaltres els valencians


Escrito por: Joan Fuster

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: No Ficción

Género: Ensayo

Temas: Ciencias sociales

Número de páginas: 170

Idioma del fichero: Catalán

Año de publicación: 1962
SINOPSIS:

Nosaltres, els valencians respon a objectius explicitats des de les primeres pàgines, que són, entre d'altres, el de «conèixer-nos» (seguint, a més a més, el model de Notícia de Catalunya de Jaume Vicens i Vives) i el de respondre a la pregunta «què som els valencians?». Aquesta aportació a l'autoconeixement dels valencians en tant que poble, pretenia Joan Fuster, seria un revulsiu contra les «malalties col·lectives» dels valencians, una temptativa de «rectificar la frustració històrica» del seu poble. En paraules de Fuster: «La veritat ”els fets constatables i explícits”, una vegada delatada, esdevé consciència, i una consciència desperta sempre revertirà en acció, o, en última instància, en remordiment. Per a expressar-ho abusant de la terminologia d'un il·lustre barbat: “explicar” serà una invitació a “transformar”».
Des de la primera edició de 1962, ha estat reeditat aproximadament una vintena de vegades fins al 2009, a més de traduït al castellà. L'any següent de la seva aparició, 1963, va ser guardonat amb el Premi Lletra d'Or.

Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas