L últim home que parlava català
Carles Casajuana Palet

Sátira

L últim home que parlava català

Advertisement

Novela disponible en Catalán


Si mai desaparegués el català, ¿com seria l'últim home que el parlés? Un dels protagonistes d'aquesta novel·la, l'escriptor Miquel Rovira, dedica tota la seva capacitat creativa a respondre aquesta pregunta. Rovira imagina una Catalunya en què el cat ...

5€ Gratis por registrarte en Fintonic


Puedes comparlo a través de tiendas externas

L últim home que parlava català - Carles Casajuana Palet


Advertisement


Nombre: L últim home que parlava català


Escrito por: Carles Casajuana Palet

Traducido por:

Anotaciones:

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: Ficción

Género: Novela

Temas: Sátira

Número de páginas: 132

Idioma del fichero: Catalán

Año de publicación: 2009
SINOPSIS:

Si mai desaparegués el català, ¿com seria l'últim home que el parlés? Un dels protagonistes d'aquesta novel·la, l'escriptor Miquel Rovira, dedica tota la seva capacitat creativa a respondre aquesta pregunta. Rovira imagina una Catalunya en què el català ha desaparegut i n'investiga les causes, com si es tractés d'una novel·la policíaca. Hi ha una víctima, el català, un investigador, que és un professor nord-americà que vol aclarir les raons de la desaparició de la llengua, i un testimoni, l'últim home que parla català.
Ramón Balaguer, l'altre protagonista, també es escriptor, i no se'n vol anar del pis on viu abans d'acabar la novel·la que està escrivint, a pesar que el propietari de la resta de l'edifici li fa la vida impossible perquè li vengui el pis i se'n vagi. Balaguer renuncia a molts diners i comoditats per la seva obra. ¿Té sentit aquest sacrifici?
L'últim home que parlava català narra un cas de setge o mobbing immobiliari que ”en ser la víctima un escriptor” es converteix en un setge a la literatura. Una història sobre la vida que fan dos novel·listes catalans, un que escriu en castellà i l'altre en català, i que defensen l'opció que han triat. En definitiva, una reflexió sobre el bilingüisme, sobre l'estat de la nostra llengua i de la nostra identitat.

Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas