Pa negre
Emili Teixidor

Histórico

Pa negre

Advertisement

Novela disponible en Catalán


A mig camí entre la memÁ²ria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l'entorn de l'Andreu, un vailet de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals re ...
Compra el libro en papel por   22.45 €

Pedido rápido de Paypal

Envío: 4,5 €


Puedes comprarlo a través de tiendas externas

Regalamos 5€ por registrarte
5€ Gratis por registrarte en i-say.com
Participa en encuestas, comparte tus opiniones y elige tus regalos. ¡Todo con i-Say!
¡Además participarás en el sorteo de 30 tarjetas de compra prepago por valor de 100 € cada una!

Pa negre - Emili Teixidor


Advertisement


Nombre: Pa negre


Escrito por: Emili Teixidor

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: Ficción

Género: Novela

Temas: Histórico

Número de páginas: 317

Idioma del fichero: Catalán

Año de publicación: 2003

ISBN: 9788466403740
SINOPSIS:

A mig camí entre la memÁ²ria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l'entorn de l'Andreu, un vailet de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals republicans, ha estat empresonat per roig. De resultes d'aixÁ², la mare s'ha hagut de posar a treballar a la fàbrica i el confia a uns parents que viuen a pagès.

Tot i viure lluny dels pares, en un clima de por que es palpa arreu, el temps a la masia estarà farcit de sentiments i descobertes. Hi descobrirà el misteriós món dels adults, la intuÁ¯ció rere les paraules dels grans, farà tentines en els viaranys del sexe. És, també, un temps d'amistats valentes, de contes explicats a la vora del foc, de jocs a l'aire lliure, de plantar barraques a les branques dels arbres, de farinetes de blat de moro, de pa amb vi i sucre... de pa negre.

En temps de guerra ”i de postguerra” tots els sentiments són abrandats, van a l'essència: o tot o res, perquè no hi ha gairebé res a perdre. L'amor, l'odi, la passió, la rancúnia, la venjança, la hipocresia, la humiliació... res no s'escapa de la vida dels personatges daquesta obra, en què Emili Teixidor aconsegueix transportar-nos a una època de repressió i de missa obligada. L'autor recrea amb total precisió l'ambient rural de la Catalunya de postguerra amb una llengua vivíssima, rica, plena de matisos, i un ple domini de la tensió narrativa.

De mica en mica, el lector assistirà a un canvi substancial en l'Andreu, que aprendrà de cada cosa que li passa i que, de perdedor passa a sentir-se guanyador, en una metàfora del país que assimila la derrota i accepta, amb passivitat, una victÁ²ria que no és la seva. I s'adonarà també d'una lliçó molt important: a més estimació, més perills de tota mena. L'amor crema.«La mentira de la Historia es la mentira misma de la Realidad. Hay un sinfín de vaguedades que se cuelan por las grietas de la Realidad. Cuando se hace Historia, aquél que la hace está configurando sus límites en unos nombres, en unas cifras, incluso, y por tanto está pretendiendo apresar de una forma finita, real, aquello que está lleno de infinidades. Hay un momento en que evocando un hecho cualquiera de su mundo, uno no se siente contento con la explicación, con la denominación, con la cuantificación de la Realidad. Uno siente que aquello no era verdad; que pretendía ser verdad, pero que no lo era.»
Agustín García Calvo

«Seria hipÁ²crita mirar enrere, cap els anys 1940-1945, i dir que va ser una època terrible. Crec que encara ens trobem de ple en aquesta època.»
W. G. Sebald

Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas