El somni de Lucreci
Martí Domínguez

Arte , Filosofía , Otros

El somni de Lucreci

Advertisement

Martí Domínguez ret tribut al poeta Titus Lucretius Caro, que un segle abans de Crist va escriure De rerum natura (Sobre la naturalesa), un poema enciclopèdic que combina la bellesa de la forma i el contingut científic. Precursor de l'e ...

10€ Gratis por registrarte en cashbackdeals


Puedes comparlo a través de tiendas externas

El somni de Lucreci - Martí Domínguez


Advertisement

Nombre: El somni de Lucreci


Escrito por: Martí Domínguez

Tipo de documento: EPUB   

Tipo: No Ficción

Género: Ensayo

Temas: Arte , Filosofía , Otros

Número de páginas: 258

Año de publicación: 2013

Contiene anotacionesSINOPSIS:

Martí Domínguez ret tribut al poeta Titus Lucretius Caro, que un segle abans de Crist va escriure De rerum natura (Sobre la naturalesa), un poema enciclopèdic que combina la bellesa de la forma i el contingut científic. Precursor de l'evolucionisme, el text destil·la un ateisme incisiu que va ser silenciat per l'Església durant segles. El somni de Lucreci narra precisament la redescoberta del poeta romà a principis del segle XV, quan es va recuperar la darrera còpia del text en un remot monestir alemany, una troballa que va impressionar els pensadors del Renaixement i de la Il·lustració i que va influir en l'evolucionisme darwinista. Martí Domínguez destaca la vigència de l'obra de Lucreci, que ha impregnat la ciència moderna. Lucreci ja parla del pensament empíric en contraposició amb la superstició, i descriu l'home com un producte de la natura, alliberat dels déus.

El somni de Lucreci és un llibre contra el dogmatisme i el fanatisme religiós. És un cant a la ciència, al pensament lliurepensador i il·lustrat, i un clam contra la intolerància. Lucreci anima a pensar, i això sempre és necessari.

Loading...Deja un comentarioCaptcha

Información y reglas